Sveriges mest älskade musikfestival

Way Out West är idag en av de mest älskade svenska musikfestivalerna, helt i status med Popaganda och Hultsfred. Way_out_west-entranceWay Out West hålls i Slottsskogen i Göteborg dit man tar sig antingen via en 30 minuter lång promenad från Centralstationen eller med spårvagn – vilket tar cirka tio minuter. Slottsskogen är en mycket skön plats i staden, ibland kallas den «Göteborgs lungor».

En helg i augusti

I regel varar Way Out West under tre dagar över en helg i augusti. För att komma in på musikfestivalen krävs ett festivalarmband som köps online. Priset ligger på runt tusenlappen per dag, men knappt 2000 kronor för hela festivalen. Man måste ha fyllt 13 år för att komma in.

Se världsstjärnor på nära håll

De artister som bjuds in att spela på Way Out West tillhör den svenska och internationella musikeliten. År 2013 spelade artister som Alicia Keys, Neil Young, Håkan Hellström och Public Enemy, med många fler.

Boka boende i tid

På Way Out West kan man inte campa på samma sätt som på t ex Hultsfredsfestivalen, man får se till att boka på Hotell Göteborg eller hitta en Göteborgsboende kompis under tiden som festivalen pågår. Vill man tvunget campa så ligger Askims camping ganska Slottsskogen. Vill man boka billigt boende till dessa dagar så ska man vara ute i riktigt god tid, för festivalen är populär och många har precis samma tanke som du.