Malmö är den första staden i Sverige som har skapat temalekplatser. En temalekplats är helt enkelt en lekplats med ett särskilt tema, exempelvis sagor, musik, djungel eller cirkus. Det finns 20 stycken olika temalekplatser runt om i Malmö stad och vill du uppleva dem så bör du boka ett hotell i Malmö City. Temalekplatserna har väckt stort intresse, inte bara här i Sverige, utan också utomlands, både hos stadsplanerare och hos pedagoger. Såväl föräldrar som förskolepersonal i Malmö uppskattar temalekplatserna eftersom de erbjuder något utöver det vanliga. Här tipsar vi om några av de mest populära temalekplatserna i Malmö.

Afrikalekplatsen

Afrikalekplatsen ligger i Bunkeflostrand, bakom Ängsdalsskolan. lekplats i MalmöDär finns konstgjorda vilda djur i naturlig storlek, en apskog med lianer, kullar med hyddor, en spindelhåla med ett klätternät, sköldpaddor och hemliga mötesplatser. Det finns många balansstockar och en gunga i form av en stock i en trädklyka. Lekplatsen är rolig och utmanar till mycket rörelse. Framförallt vänder sig denna lekplats till de lite större barnen.

Fruktlekplatsen

Fruktlekplatsen ligger i Käglinge, vid Louisedalsvägen. Där finns massor av riktiga fruktträd som ger allt från äpplen och päron till körsbär och plommon. Även bärbuskar finns. Dessutom finns klättertorn, babygunga, sandlåda och en spiralvippgunga för fyra. Strax intill finns djur att titta på. Den här lekplatsen riktar sig till de allra minsta barnen och ett stort plus för att man kan följa fruktträden från blomning till frukt.

Vattenlekplatsen

Vattenlekplatsen ligger på Rosengårdsfältet, mellan Värner Rydénskolan och Örtagårdsskolan. Där finns en kanal som omger en ö med klättertorn och gungor. Längs kanalen finns linbana, bryggor, broar och stenar. En hög tunnelrutschkana med klätterväggar för de stora barnen och snurrcylindrar för de mindre barnen. En labyrint i sand och en mycket fin sandstrand finns också. Vattenlekplatsen är en populär lekplats för barn i alla åldrar, men det gäller att ha koll på de minsta barnen med tanke på vattnet.