Shopping i Stockholm

Stockholm tillhör en av de största shoppingstäderna och det innebär att många internationella designers finns representerade i Stockholm. Men Stockholm har också mycket annat, så som finfina varuhus, vintage shopping, personliga kuriosabutiker och självklart har alla de stora kedjorna butiker i Stockholm.

Shopping i Stockholm city

Har man begränsad tid för shopping i Stockholm kan det vara smart att hålla sig till city. Man kan alltid slappna av med en spa weekend i Stockholm om man tröttnar på att shoppa. Moodgallerian är den senaste gallerian som också är eldoradot för den modeintresserade. Ett annat tips är att besöka K, som är Stockholms mest anrika shoppingcenter, och som huserar allt från inredning till kläder och skönhet. Där hittar man också många av våra egna svenska märken, exempelvis Dagmar, Tiger of Sweden och Filippa K. Åhléns City ligger precis där Drottninggatan möter Sergels Torg och det är faktiskt Sveriges största varuhus. NK är förstås en klassiker att besöka när man ska shoppa i Stockholm, liksom PUB som är Stockholms äldsta varuhus.

Shopping på Södermalm

Södermalm är en av Stockholms mysigaste stadsdelar och där ryms många inredningsbutiker, specialbutiker och flera vintage och secondhandbutiker. Tjallamalla är en rolig affär shopping i stockholmsom har nischat in sig på att ge nya, unga, trendiga designers en chans att visa upp sig och sälja sina produkter. Söderhallarna är också ett måste, de har en unik blandning av små nischade butiker med betoning på personlig service och god kvalitet.

Shopping på Östermalm

Om man pratar om shopping på Östermalm så brukar det framförallt vara Biblioteksgatan som lockar. Längs den gatan, och på tvärgatorna runt omkring, flockas de lyxiga designerbutikerna. Här kan man exempelvis hitta Stockholms lyxbutik nummer 1, nämligen Nathalie Schuterman, men också Stockholms mest kända inredningsbutik, Svenskt Tenn. Men det finns också gott om butiker från både svenska och internationella märken så som Acne, Whyred och Marc by Marc Jacobs i detta område.