För de som besöker Göteborg finns det många vägar att gå för att utforska staden. Vissa föredrar att gå, andra att åka turistbuss och ytterligare att ta rälsbussen till alla möjliga och omöjliga ställen. Ett annat alternativ är att åka med Paddan vilket är turistbåtarna som guidar passagerarna kring stadens sevärdheter – i alla fall de som ligger nära vattnet.paddan i Göteborg

Turistbåten startar vid Kungsportsplatsen (mitt i centrala Göteborg) och går sedan via de kanaler som på 1600-talet var vallgravar. Färden fortsätter sedan under ca 20 broar och visar upp allt från historiska byggnader och platser till mer moderna platser som av någon anledning är kända i staden.

Även om guiderna enbart finns på svenska, tyska och engelska kan det vara intressant och skönt att åka på turen även om man inte förstår guiden. Det är ett avslappnat sätt att få en överblick över staden och att åka en tur på en båt är betydligt mer rofyllt än att ta en turistbuss som visar stadens sevärdheter.

Vilka tider som paddorna avgår går att se på biljettkiosken på Kungsportsplatsen men det brukar vara 2-3 gånger per timme så den som missar en avgång behöver inte vänta länge till nästa båt går. Det är även möjligt att boka biljetter online och det finns även gott om möjligheter att boka billiga hotell i Göteborg om du så önskar.

Priset för en tur är 160kronor för vuxna och 80 kronor för barn mellan 6 och 11 år (2014). Barn upp till och med 5 år reser gratis. Familjepris finns även på 420kr vilket betyder 40kronor rabatt när 2 vuxna och 2 barn åker.