Ishockeyproffset Carl ”Calle” Ridderwall investerar en del av sin lön i det nya lovande svenska nystartade företaget Global Talent. Det är nu möjligt att satsa och vinna aktier i GT genom en emission. Intresset har hittills överträffat alla förväntningar. Efter två veckor har GT redan fått långt fler förfrågningar än andra startups som ingår listan på FundedByMe. På grund av det faktum att fler och fler kända idrottare ansluter till GT, bland annat Luleåspelaren Fredrik Svensson, har företaget lyckats uppnå en hög medvetenhet i Sverige och utomlands. GT har redan jämförts med framgångshistorier, som Skype och Spotify.
hotell i Luelå
Den professionella ishockeyspelaren Calle Ridderwall är en av många kända idrottsmän som snart har anslutit sig till familjen i GT. Calle Ridderwall är 24 år gammal och har gjort fler poäng än någon annan spelare i den tyska hockeyligan DHL under säsongen 2012/2013. Dessutom bidrog han i hög grad i ”Tre kronor” laget under hans premiärmatch med det svenska ishockeylandslaget och lyckades göra mål för laget. Innan han började fokusera på sin ishockeykarriär studerade han ekonomi vid University of Notre Dame, USA. I den kommande säsongen kommer Calle kommer att spela i den ryska hockeyligan KHL.

Om vi fortsätter prata hockey så är nog Luleå det ställe i Sverige som har mest drag på sin arena. Jag bor på hotell i Luleå när jag besöker staden och det brukar vara en mycket trevlig resa under vinterhalvåret.

Vem tror du vinner årets SHL?