Låna pengar för att resa?

Jag vet, det låter ju helt galet att låna pengar för att resa men det har faktiskt blivit mycket vanligare i Sverige de senaste 2 åren. Om du frågar mig är det en mycket dålig trend. Det som ofta marknadsförs för detta ändamål är privatlån som du kan ha till precis vad du vill. Ett exempel kan då alltså vara för att betala en resa eller semester. Då och då kanske du vill unna dig något extra och man har förmodligen inte haft chansen att spara ihop till alla pengar i förväg, då kan alltså dessa så kallade privatlån som jag hittade här bli det som många faller för.brollopsresan

Förmodligen ska lånet betala för bröllopsresan eller resan där du åker iväg med hela familjen till Asien? När du bestämmer dig för att ta ett privatlån är det inga kontroller och ingen bryr sig om vad du ska använda dessa pengarna till, dom är helt enkelt till för att du ska spendera dem på ett eller annat sätt och många frestas då att lägga dessa pengar på en lite lyxigare semester än vad man normalt skulle ha råd med.

Reselån har till och med blivit ett begrepp i diverse ordlistor nu så det är ett bevis så gott som något att detta numera är väldigt vanligt förekommande. Det är alltså nästan alltid i formen av ett blancolån så det krävs absolut ingen säkerhet, men självklart blir då även räntan mycket hög. Beloppsgränserna brukar normalt ligga mellan 10000 kronor och ända upp till 350000 kronor, alldeles för mycket om du frågar mig. Res gärna mycket, men anpassa dina resor till din plånbok, inte till dina lån.