Kungshamn – Smögen

Om du planerar inför sommarens semester, så är ett hett tips att åka till Kungshamn och Smögen! Här finns det en hel del att se och göra och det oavsett om du är här på semester eller om du har turen att bo här. Kungshamn består av flera små bostadsområden och centrum kallas än idag för Gravarne av ortsborna.

Se och göra i Kungshamn

Kungshamn är belägen precis vid Smögen och att ta Zitabåtarna ut till denna ö är ett måste! En annan ö, som även den ligger här är Hållö, och dit kommer du med Hållöexpressen. När du är i Kungshamn ska du passa att shoppa! Det eftersom det finns en mängd olika butiker här.

Två kända besöksmål i Kungshamn och Smögen är Smögenbryggan och Nordens Ark.  Smögenbryggan är den brygga som går längs den södra sidan av Smögens äldre fiskehamn. Sommartid så besöks denna brygga av en mängd turister. Nordens Ark är ett besöksmål för dig som gillar djur. Detta är en djurpark som är öppet året runt och här bedrivs även naturvård, uppfödning, forskning och utbildning samt att de arbetar med att sprida kunskap om biologisk mångfald. Nordens Ark ligger på Åby säteri i Bohuslän och är kulturminnesmärkt.

Gillar du att bada, så är Kungshamn och Smögen perfekt! Man kan säga att nästan hela Kungshamn är en badplats, då det finns sandstränder, klippor och bryggor lite varstans.

Sommartid är det även trevligt att gå på Strandpromenaden i Kungshamn. Det är en vacker promenadbrygga som går från Abbas fabrik till Kungshamn centrum. Tar man denna promenad så kommer man att passera under den 25 meter höga Smögenbron samt att man även passerar flera restauranger och badplatser.

Äta i Kungshamn och Smögen

När man besöker Kungshamn och Smögen så är det inte svårt att hitta bra restauranger. Vi rekommenderar så klart att du äter fisk eller skaldjur, då detta är något det finns gott om här! Tips på restauranger är bland annat Feldt’s brygga, Göstas Fiskekrog och Sônnaápå, som på bohuslänska betyder på sydsidan. Om du är sugen på fika och något sött, så är det inte fel att besöka Lilla skäret konditori och glassbar.

Boka boende

I Kungshamn så väl som Smögen finns det boende att boka på hotellkungshamn.com! Du hittar allt från hotell till vandrarhem som camping- och stuganläggningar. Dessutom går det att hyra lägenhet, stuga eller större hus hos privata hyresvärdar om ni vill.  Tips på ett boende i Kungshamn är så klart Hotell Kungshamn. Hotell Kungshamn är ett lägenhetshotell, som ligger mitt i centrum och är ett prisvärt alternativ. Om du önskar att bo ute på Smögen, så finns Smögen Rum o Stuga.  Detta är en förmedlare av fritidsboenden och de har hela 180 bäddplatser på just Smögen! Självklart finns det även andra boendealternativ och hotell att boka. Eller varför inte packa tältet och campa?