Härliga museum i Norrköping

Norrköping är en stad jag gärna besöker och då missar jag inte att gå på något av stadens underbara museum. Norrköping ligger som bekant i Östergötland. Det är Sveriges 8:e största kommun med en befolkning på mer än 128 000. Traditionellt har staden dominerats av pappers- och textilindustrin, vilket ger den smeknamnet ”Sveriges Manchester”.hotell i Norrköping

Norrköpings flygplats heter Kungsängen och har anslutning till Köpenhamn, Helsingfors och München och även regionala flyg till Visby.
Stockholm (Skavsta) flygplats ca 60 km norr om Norrköping är ett annat alternativ då Ryanair och andra lågprisbolag trafikerar denna flygplats. Flygbussarna kör från flygplatsen till Norrköping. Med tåg till centralstationen kommer du till exempel med X2000 mellan Malmö och Stockholm då den stannar i Norrköping. Buss är såklart ett mycket bra alternativ också och Swebus är det bolag med flest avgångar just nu. Har du inte vänner i stan och behöver ett hotell i Norrköping så rekommenderar jag ett besök på www.hotellnorrköping.nu där du hittar alla hotell i stan.

Ett trevligt sätt att ta sig runt i Norrköping är med de gula spårvagnarna. Biljetter eller kort kan köpas ombord men priset är dubbelt så hög jämfört med om du köper biljetten eller kortet i förväg i en kiosk, snabbköp eller liknande. Du kan även betala via SMS för att undvika 50% påslag vid betalning kontant på spårvagn eller buss.

Vad var det nu för museum jag hade i tankarna när jag skrev rubriken? Arbetets museum är värt ett besök och så är även det omgivande Industrilandskapet där du hittar en en konsertsal, en kyrka, andra museer och en konstskola. Ett annat museum jag gärna besöker är Norrköpings Konstmuseum vid Kristinaplatsen som har en stor samling av modern konst och samtida verk. Båda dessa museum har fri entré så missa inte dom.