Även om det är billigt att flyga till Englands huvudstad och många väljer att lyxa till det lite extra på semestern finns det även många som vill välja de billigare attraktionerna i staden. Men självklart går det även att hitta billiga hotell i London. När det gäller aktiviteter finns det en hel del att välja mellan även för de som inte vill lägga ner en enda krona.

Ceremony of The Keys

Det är mäktigt och det är historiskt. aktivitet i LondonUnder 700 år har det i stort sett genomförts identiskt med den ceremoni som hålls i Tower of London. Vakterna till det kungliga slottet lämnar över nycklarna och detta är något som lockar många turister årligen. Det har blivit så populärt att man behöver beställa biljetter i förväg. Detta även om det inte kostar något.

National Portrait Gallery

Med fokus enbart på porträtt har National Portrait Gallery blivit ett populärt galleri. Här finns porträtt över tusen kända eller mindre kända britter. Galleriet ligger precis bredvid National Gallery vilket de konstintresserade även bör besöka under sin vistelse i London. Portait Gallery har gratis entré.

Speakers Corner

Londons mest besökta park, Hyde Park, bjuder på mängder av gratis underhållning. En är speakers corner där alla har möjligheten att säga sin åsikt om vad som helst. Är det någon tråkig talare kan man alltid ta en promenad i parken och återkomma när någon mer intressant person tar ton.

Tower Bridge

En av de snyggaste, mäktigaste och mest kända broarna i Europa. Den gör sig bäst när det är mörkt ute och blir upplyst av mängder av lampor men går att gå över dygnet runt. I bropelarnas topp är det ofta utställningar. Men de som vill besöka dessa behöver betala en entré.