Lyxhotell och landmärke

Grand Hotel i Oslo är den norska huvudstadens mest nobla lyxhotell. boka ett hotell i OsloBelägenheten på Oslos paradgata Karl Johan gör hotellet till ett landmärke för staden – en punkt som alla känner igen.

Stilen på Grand Hotel är tidslöst klassisk och när världsstjärnor och statsmän från andra länder besöker Oslo så är det i regel här de hyses in. All den lyx, kvalitet och komfort som man förväntar sig av ett femstjärnigt topphotell finns här – och mer därtill.

Grand Hotel har gamla anor, dörrarna slogs upp år 1874, så under 140 år har mängder av människor kommit och gått genom hotellets dörrar.

En hel våning enbart för kvinnor

På Grand Hotell i Oslo finns 292 unika gästrum och 54 av dem är sviter i olika storlekar. Totalt sett finns 519 sängar och alla har sköna kvalitetsmadrasser för att garantera god sömn. Det finns dessutom en våning på Gran Hotel som är helt tillägnad kvinnor. Alla rummen på Ladies Floor är individuellt inredda med kvinnor i åtanke.

Välbesökt restaurang

För att äta i Grand Hotels fantastiska Palmen Restaurant, eller för att ta en kaffe i Grand Café måste man inte vara gäst på hotellet, alla är välkomna och det är stor efterfrågan på bord vid lunchtid. Vill man lyxa till det lite extra så ta man sitt kaffe uppe på Etoile Bar som har servering på takterrassen och i det egna konditoriet kan man bl.a. köpa utsökt hemlagad konfekt och franska makarons.

Norges bästa SPA

Vad är väl ett lyxhotell utan sitt SPA? På Grand Hotel finns Artesia Spa som kammade hem 2012 års pris för Norway’s leading SPA Resort World Travel Awards. Här finns sju exklusiva behandlingsrum som var och en har ett eget badkar för hydroterapibehandlingar, dessutom finns här en simbassäng, ångbad, bastu och en lång meny med olika välgörande behandlingar att vraka bland.