Det är bevisat att det kan vara positivt för oss att gå ut och äta på restaurang. Det är en nyligt gjord studie som visar det, och det borde få oss att gå ut och äta mer. Eller hur? Ja, det går ju inte att säga säkert om fallet kommer att bli så. Särskilt med tanke på att det inte är själva restaurangbesöket i sig som ger en positiv effekt. Det studien egentligen visade är att sådant som får oss att må bra ger en positiv effekt på vår lycka och vårt välmående även i ett långt perspektiv. Förutsatt att lyckan ”fylls på” lite då och då. Att det ansågs att man skulle påverkas positivt av restaurangbesök grundades alltså på antagandet att människor i allmänhet gillar och tycker om att gå ut och äta på restaurang. Följaktligen så ger även alla andra aktiviteter och situationer som vi mår bra av precis samma effekt. Det har alltså inget med restaurangbesöket i sig att göra. Liknande effekter nås alltså även vid till exempel sköna promenader, favoritträningen, lyxmiddagen i hemmet, besöket på spaet och vad man nu kan tänkas gilla för något.

Men likväl så kan ju alltså restaurangbesök vara något positivt för oss. Vi upplever det ofta skönt att få njuta av otroligt god och lyxig mat tillsammans med en vän eller någon annan nära bekant. Vi gillar också avbrottet från vardagen som ett besök på en restaurang innebär. I stort sett varje dag så gör vi ju samma sak. Vi kliver upp, vi går till jobbet, vi kommer hem, och vad gör vi sen? Vi ställer oss och lagar mat, äter, och sedan diskar vi och stökar undan allt. Får man istället göra sig fin och gå ut som omväxling så kommer det att kännas otroligt skönt. Att få göra något annorlunda för en kväll.

Vill man besöka en restaurang i Stockholm så finns det många olika alternativ att välja på. Oavsett om man gillar thai-mat eller en klassisk köttbit så finns det en rad olika restauranger som passar ens egen tyck och smak.