Frösö Zoo

Djurparken Frösö Zoo är belägen på Frösön strax utanför centrala Östersund. Den öppnades 1960 och är den enda djurparken i Sverige som helt har specialiserat sig på exotiska djur. Totalt finns över 700 olika djur i djurparken. Där kan man se exempelvis lejon, giraffer, zebror, apor, påfåglar, sibiriska tigrar, hyenor och fjällrävar. Förutom de exotiska och vilda djuren finns också olika tamdjursraser på djurparken.

Sveriges största tropikhus

djurpark i östersundPå Frösö Zoo finns också ett Tropikhus, som med sina 1600 kvadratmeter är Sveriges största. Där finns bland annat ödlor, fiskar, giftormar, krokodiler och mycket annat. Ett biologiskt museum finns också på djurparksområdet. Där finns ett äkta blåvalsskelett från 1779, men också över 600 monterade djur som är placerade i rätt miljö. Exempelvis kan man se en helmonterad älg, isbjörn, varg, björn och lo.

Eget tivoli och cirkus

Förutom att titta på djur så kan man också roa sig på många andra sätt på Frösö Zoo. Där finns nämligen en cirkus och ett familjetivoli. Två gånger om dagen hålls föreställningar på cirkusen med internationella artister. Föreställningarna är helt gratis för djurparksbesökarna och du har nära till Frösö Zoo från flera hotell i Östersund. Tivoli Trollehatt är Norrlands största fasta parktivoli. Där finns attraktioner för hela familjen, bland annat kan man hitta Sveriges största radiobilbana där. Djurparken har en egen restaurang som serverar kaffe och mat. Dessutom finns flertalet kiosker och gatukök på området.