Jag har precis hemkommen från en vecka i Nanjing. Jag flög med Air China via Beijing och det är inte världens roligaste flygbolag. Men de har ryckt upp sig senaste året och nu har man i alla fall en egen TV-skär i sätet och det gör såklart att tiden går lite snabbare. Nanjing har förmodligen inte så många hört talas om men denna jättestad och mer invånare än vad hela Sverige har. Trafiken är såklart ett problem och taxiresan från flygplatsen till mitt Sheraton hotell i centrala Nanjing tar cirka en timme. Jag var där för att jobba en vecka och som tur är så har hotellet en buss som skjutsar oss till jobbet varja morgon och tillbaka på kvällen så jag behöver aldrig själv försöka göra mig förstådd hos kinesiska taxichaufförer vilket jag är glad för. I Nanjing finns ett mycket trevlig shoppingcentrum för elektronik och där köpte jag mig en billig klocka som jag är mycket nöjd med.Nanjing Kina

Nanjing är huvudstad i Jiangsu-provinsen i östra Kina och har en framträdande plats i kinesisk historia och kultur och har varit huvudstad i Kina vid flera tillfällen. Dess nuvarande namn betyder ”södra huvudstaden”.

Beläget i den nedre Yangtze River avrinningsområde och Yangtze River Delta ekonomiska zon, har Nanjing länge varit en av Kinas viktigaste städer. Den är erkänd som en av de fyra stora forntida huvudstäderna i Kina. Nanjing har länge varit ett nationellt centrum för utbildning, forskning, transportnät och turism. Staden kommer att vara värd för 2014 Ungdoms OS.

Med en urban befolkning på över sju miljoner, är Nanjing det näst största kommersiella centrumet i östra Kina efter Shanghai. Den har varit rankad sjua i utvärderingen av ”Städer med starkaste omfattande styrka” som utfärdas av National Statistics Bureau, och tvåa i utvärderingen av städerna med mest hållbar utvecklingspotential i Yangtze River Delta.