Boston, huvudstaden i Massachusetts

På denna blogg kommer du kunna läsa om allt möjligt kring resor men som du förstår av titeln så börjar vi med ett inlägg om min favoritstad Boston. Boston är huvudstad i delstaten Massachusetts och är dess största stad och är en av de äldsta städerna i USA. Det namngavs Boston av tidiga bosättare från Boston, Lincolnshire i England. Boston är också residensstad i Suffolk County och ankare i ett betydligt större storstadsområde som kallas Greater Boston, hem till hela 4,5 miljoner människor och det tionde största storstadsområdet i landet. Greater Boston som region är hem till 7,6 miljoner människor, vilket gör det till det femte största området i USA.Boston i USA

Med många högskolor och universitet i staden och omgivningarna är Boston ett internationellt centrum för högre utbildning och ett centrum för medicin. Stadens ekonomiska bas omfattar forskning, tillverkning, finans och bioteknik. Som en följd av detta är staden ett ledande finansiellt centrum. Staden var också rankad som nummer ett för innovation, både globalt och i Nordamerika, för en rad olika skäl.

Boston har ett klimat som är kontinentalt i naturen, men med maritima influenser på grund av dess kustnära läge, ett fenomen som är gemensam för kustnära södra New England. Kommunen själv har ett fuktigt subtropiskt klimat men förorter norr och väster om staden har mycket kallare vintrar.

Somrarna är oftast varma, regniga och fuktiga, medan vintrarna pendlar mellan perioder kallt regn och snö. Våren och hösten är oftast milda, med varierande villkor beroende vindriktning och jetströmmens positionering. Vindens mönster som blåser till havs påverkar Boston, vilket minimerar påverkan av Atlanten.

Turism omfattar en stor del av Bostons ekonomi. År 2004 spenderade turister hela 7 900 000 000 dollar och gjorde staden till en av de tio mest populära turistorterna i landet. Staden är också en viktig hamnstad längs USA:s östkust och är också den äldsta kontinuerligt drivna industri- och fiskehamnen på västra halvklotet. Låter allt detta lockande att resa hit kan du läsa mer här om flygresor till Boston och du kommer förmodligen inte bli besviken.