Det finns många knep man kan ta till för att hitta ett billigt boende på hotell inför semestern. Ett av dessa handlar om att inte boka hotellvistelsen själv utan att låta någon annan göra detta. Det kan låta bakvänt men det är bevisligen så att man sparar mer på att låta någon annan göra jobbet.bra priser på hotell

Det man alltså ska göra är att inte ringa hotellet själv och boka de nätter man är intresserad av. Istället ska man söka upp någon av de sidor som jämför hotellpriser och gå via dessa. En av dessa är billigahotel.se. Det enda man behöver fylla i är var man vill bo och vilka datum. Sedan kommer en rad hotell upp som kan erbjuda boende under dessa datum. Jämförs dessa priser med de priser som hotellet erbjuder på sin hemsida så är de ofta lägre. Dessutom kan priset variera över tid och kan skilja sig mellan om det är lång tid kvar till datumet för övernattningen eller inte.

Orsaken är att jämförelsesidorna får en viss provision för att förmedla bokningarna. Men då konkurrensen är så hård använder de en del av provisionen för att erbjuda lägre pris. Detta är inte något som konsumenten är insatt i utan ser bara ett billigare pris. Men självklart är det gynnsamt för de som söker billiga hotell.

Men även om man kan spara någon hundralapp per natt på detta sätt så är det som avgör priset mest vilken standard på hotell man är ute efter. Då inte bara gällande stjärnor och lyxig inredning utan även vad som finns i närheten. Läs mer på denna sida om vad man bör fundera på innan man bokar hotellet.

Så jämför nästa gång du ska boka hotell – och tänk efter vad du har för behov. Det kommer du spara en hel del på.