Nordiska Galleriet arbetar med inredning, design och kvalitet. De förändrar ständigt sin utställning dynamiskt och arbetar gärna med ledord som historia och kunskap. Nordiska galleriet har skapat en unik upplevelse för kunden och man kan läsa mer om Nordiska Galleriet på denna länk. Idag är det inte enbart produkter som säljs utan det är egentligen mer av en känsla man vill förmedla i valet av möblemang och inredning. Att ta vara på detta gör att butiken känns mer exklusiv och genomtänkt. Formgivna produkter har ett genomgående tänk och varje vinkel och vrå är väl genomarbetad både när det gäller material, hantering och tanke innan den slutligen skapas.

Utöver Nordiska Galleriet finns det även fler butiker som säljer liknande heminredning online som Luceart.se , BelysningsDesign, Design Online m.fl. Ofta kan det löna sig att kika runt på ett par olika platser innan man bestämmer sig för att genomföra ett köp då samma produkt kan finnas på flera olika siter. Nordiska Galleriet sägs vara en av Europas ledande butiker när det kommer till design och form. De har ett så stort utbud av olika designers och formgivare att de hållit kvar sin placering under många år.

Bakgrund

1912 lät Anders Andersson från Skåne bygga en fastighet med avsikt att hålla auktioner för konst och möbler. Butiken hade stora ytor och man övergick snabbt till att sälja nya möbler istället för att hålla auktioner. Man sålde även bilar en tid men när systersonen tog över handeln slutade man med detta och kompletterade möbelhandeln med ett galleria för konst istället. 1963 byggdes butiken om men man fortsatte med utställningarna och möbelhandeln. Många kända namn har haft sina verk utställda i butiken.

Butiken har ett gott rykte och har funnits inom familjen under flera generationer varav varje ägare har förädlat den med sin kunskap och efter sitt intresse. Idag kan du få allt i från inredningshjälp till din nya lägenhet, villa eller kanske ditt kontor. Kanske vill du komplettera ditt möblemang med något eller har andra frågor. Nordiska Galleriet hjälper till att överblicka och ge en helhet i hem och kontor. Ett bollplank kan vara bra att ha när man vill skapa eller lyfta en viss känsla.