Bästa vägen till Arlanda

Tåg eller taxi? Arlanda Express eller pendeltåg? Numera finns det många sätt att ta sig till Arlanda på så vilket alternativ är då bäst när du vill ta dig till och från Arlanda?

Buss, på detta färdsätt finns det 2 huvudalternativ.

  • Flygbussarna. De trafikerar sträckan Cityterminalen–Arlanda tur och retur. De kör mellan  4–5 gånger i timmen från tidig morgon till sen kväll från Cityterminalen.hotell sollentuna I andra riktningen varierar avgångarna från en till fem gånger i timmen dygnet runt från Arlanda. Täta turer dagtid men bara en gång i timmen på natten. Bussarna har många stopp på vägen så om du vill hoppa på någon annastans istället för att starta på Cityterminalen kan du ta dig till någon av följande ställen. Sankt Eriksplan, Norra Stationsgatan, Haga Norra, Haga Södra, Frösunda, Järva Krog, och självklart Arlanda. Det finns även några expressavgångar och de stannar endast vid Frösunda och Järva krog. Dessa expressavgångar går två gånger i timmen på dagen. Restiden är lite svårberäknelig eftersom du ska ta dig igenom den hemska Stockholmstrafiken och det kan ta allt från 45 minuter och mer beroende på hur mycket köer det är i norra Stockholm. Expressavgångarna går normalt lite snabbare. Priset för en enkel bussfärd är just nu 99 kronor för vuxna och 79 kronor för för de som är mellan 16-25 år och pensionärer. Barn som inte fyllt 16 år åker gratis tillsammans med en vuxen.
  • Swebus, är den enda riktiga konkurrenten till Flygbussarna och de ttrafikerar samma sträcka, det vill säga Cityterminalen-Arlanda tur och retur. De avgår 2 till 4 gånger i timmen från morgon till kväll i båda riktningarna. Till skillnad från flygbussarna stannar inte Swebus någonstans på vägen vilket gör att de tar sig fram snabbare. Restiden kan bli så snabb som 35 minuter och mer beroende på hur trafiken ser ut på vägen. Priserna är i princip identiska med Flygbussarna så en enkel resa kostar 99 kronor för vuxna, 79 kronor för de som är mellan 16-25 år och pensionärer betalar även dom 79 kronor. Barn under 16 år åker utan kostnad tillsammans med en vuxen.

Tåg, är ofta ett snabbare alternativ och numera går även pendeltågen hela vägen fram till Arlanda. Så nu kan du till exempel bo på hotell i Sollentuna och sedan ta pendeltåget till Arlanda och det bara cirka 15 minuter. Resan ingår i SL-kortet men du måste betala en extra avgift för att få kliva av på stationen på Arlanda.