Vilken är det bästa kabinväskan? Detta frågade sig Expressen år 2014 och presenterade ett test där de testade både mjuka och hårda varianter av denna smidiga mindre resväska. Testet var utfört av Wiseguide och det de tog hänsyn till var smidighet, hållbarhet, packvänlighet, pris, funktionalitet m.m. Vilken fick då epitetet ”Bäst Kabinväska”?

Vinnare av ”Bäst Kabinväska”

Vinnaren blev Titan Xenon med full pott d.v.s. hela fem getingar enligt Expressen. Det gjorde att väska inta bara fick utmärkelsen ”Bäst i Test” utan den blev även korad som ”Redaktionens favorit”.

Vad var det då som skiljde denna kabinväska mot andra?

Under punkten förvaring så var det flera väskor som inte hade tillräckligt många småfack. Här var Xenon mycket bra och ger användaren möjlighet att packa de viktigaste sakerna i småfack som snabbt går att komma åt.

När de testade smidigheten d.v.s. hur de var att rulla på olika underlag var det även flera väskor som fick minuspoäng. Detta utifrån flera olika punkter. En var att vissa inte hade ett extra handtag på toppen av väskan. Ett handtag som är extremt enkelt att använda när man behöver lyfta upp den för större trappsteg eller liknande. Andra fick minuspoäng för små hjul som endast var bra att använda på platta fina golv. När man sedan kom ut på asfalt och inte minst grus var de riktigt dåliga.

Med stora hjul, extra handtag och en rejäl väska fick Xenon mycket bra betyg.

På övriga punkter låg väskan i nivå med de andra väskorna. Väskan har TSA-lås, relativt låg vikt och rymmer en mängd som kan anses vara acceptabel för en väska som ska kunna tas med i kabinen på flygplanen. Läs mer om detta test av små resväskor på kabinväska.net.